onsdag 3 maj 2023

Maj månads köp till bloggportföljen

Hej!

Månadens köp bjuder inte på några större konstigheter. Bonava fortsätter agera sänke. Det tar verkligen emot att köpa vissa av dessa aktier månad efter månad, men vad gör man inte för forskningen? 

Tanken är som sagt att vid årets slut lägga dem till befintlig portfölj och så kommer det att bli. På sikt är jag övertygad att de flesta av de bolag det går lite tyngre för nu kommer hämta sig. 

"På sikt" är för övrigt ett roligt begrepp. Det innebär ju helt enkelt en förväntan att något skall ske inom en ospecificerad tidsram som ändå är tillräckligt nära i tiden för att det ska vara rimligt att invänta. Lite längre bort än "snart" men känns mer specifikt än det vaga "i framtiden". 

figur 1. Inköp för maj månad

figur 2. Innehav per 2023-05-03

Det får vara allt för den här gången.  Imorgon kommer sotaren på besök för att dra igenom skorstenen i vårt oerhört moderna värmesystem. En av de sotare som varit hit sa till mig "Det tak man inte klättrar upp på kan man inte ramla ner ifrån", och så använde han någon teleskopanordning inifrån istället.  Det tycker jag var smart. Det verkar råda en stark individualism inom yrket. Tror att jag haft tre eller fyra olika sotare här och alla gör på helt olika sätt. Ingen standardisering där inte.

Ha en god utdelning,
WB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar