tisdag 4 april 2023

Aprils köp till bloggportföljen och ett fotografiskt minne

Första kvartalet är till sin ända och nu har köpen för april månad gått igenom med 14312 fräscha kronor investerade. Som tidigare konstaterat så har börsen inte varit så rolig senaste månaderna, men återhämtat sig litegrann sista tiden. 


Aktuell status 2023-03-04. Bonava vet vi har haft en tuff start på året, medan Handelsbanken ser betydligt värre ut än den är. Där har vi faktiskt fått hela 216 kr i utdelning. Övriga aktier får vi väl än så länge anse håller sig inom vingelmån. 

Bland fonderna ligger Länsförsäkringar Global Index i topp, med Avanza Zero hack i häl. Samtliga vanliga fonder ligger totalt sett på plus i skrivande stund. XACT Norden Högutdelande har trynet precis under vattenytan, visserligen har de haft lite utdelning men det räcker inte till just idag. Rent allmänt får man väl säga att fonderna betett sig ganska som väntat, regelbundna månadsköp av denna typ av fonder tenderar ju inte bjuda på några större svängningar eftersom både upp- och nedgångar jämnas ut.



Nordea skulle haft utdelning igår men det tycks ha varit något strul, läser man på Avanzas forum säger någon att det fungerat på Nordnet, medan någon annan påstår att SEB haft samma problem. I varje fall tycks det som att nytt försök med utdelningen ska ske den 6:e april. Vi får väl se hur de blir med det. Kanske slutar med orden "Utdelning? Det blir ingenting med det!"? 

Apropå det så har mina föräldrar berättat om en episod som kan tyckas rolig så här i efterhand men kanske inte var så rolig när den ägde rum. När jag var runt tre år hade de bokat tid hos en fotograf i stan för att få några fina bilder på sin son. Allt var bra fram till det var dags att sätta sig framför kameran hos farbror fotografen, men då blev den lille pojken på väldigt dåligt humör. Den tålmodige och erfarna fotografen påpekade att härifrån har då inget barn gått utan att ha blivit fotograferat. Han försökte med allehanda leksaker, bollar och skoj, och allt blev snabbt bra igen. Ända till det blev dags att ställa sig bakom kameran. Samma sura visa igen. Mamma var arg, pappa var ännu argare (eller var det tvärtom), och argast var den lilla killen. Till sist tyckte fotografen i varje fall att vi kunde väl gå en sväng på stan så får vi lugna ner oss, och komma tillbaka lite senare. Sagt och gjort, vi gick ut och enligt utsago från mina föräldrar så lär jag i den stunden sådär lagom lillgammalt yttrat meningen: "Fotografen? Det blir ingenting med det!". Mina föräldrar insåg väl att det här var ett lönlöst projekt så vi åkte hem. Antagligen utan att någon under hemresan yttrade ett enda ord. Därför finns inga riktiga fotografbilder på mig från den tiden och den dagen gick ett barn från fotografen utan att ha blivit fotograferat.

Trevlig kväll!
/WB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar