fredag 24 februari 2023

Castellum ut


figur 1. hejdå pengarna

Precis som de flesta noterat så har Castellum beslutat att hålla inne med utdelningen och kursen har nästintill halverats sedan drygt ett år sedan då den låg som högst. Det har enligt oss varit alldeles för osäkert med snurran kring Rutger Arnhult som vi mest upplever lallat in och rört om i onödan (naturligtvis finns det så klart en djupare historia, men för oss som stoppat in pengar i förhoppning att ett bra bolag ska fortsätta leverera blev det en besvikelse).

Arnhult hann knappt värma upp VD-stolen innan det var dags att runda av. Det är jättesurt för att vi har inte haft Castellum så länge och hoppade på lite väl sent med lite väl mycket investerat dessutom, i vanföreställningen att vi satsat på en stabil utdelare. Det får vi se som en dyrköpt läxa i form av en rejäl minusaffär. På sikt känns det väl rimligt att de återhämtar sig, och kanske överträffar sin fornstora glans. Vi gör antagligen ett dumt misstag som agerar i affekt, men här gör vi något ovanligt och säljer rubbet.

Byebye Castellum!
/WB

2 kommentarer:

  1. Ingen vet vad är rätt eller fel med Castellum, jag behåller mina och ökar om jag får bra pris på emissionen. Vill han köpa ut bolaget sedan tackar jag nej till, men det är upp till stora massan att bestämma sig. Han måste ändå lägga en premie vid uppköp. Om bolaget återhämtar sig till nya ATH inom 5 år så kommer det blir enorm tillväxt i aktiekursen.

    SvaraRadera
  2. Bra poäng. Det kommer med all sannolikhet visa sig att du har rätt, var i valet och kvalet att sälja här. Men nu är det som det är, får väl köpa in oss när den gått upp rejält igen! I god ordning.

    SvaraRadera