söndag 5 februari 2023

Rapporter

Figur 1. Apa som inte läser rapporter

Nu är det många företag som rapporterar, till veckan har vi rapporter att se fram emot bland annat från Akelius, Resurs Holding, Handelsbanken, Bilia, Volati och Castellum. Riktigt spännande tider med andra ord.

Nu är det dags att bikta oss. Vi läser inte rapporter. Är inte det riktigt oseriöst investerande, så säg? Vi frågade oss själva och kom fram till att på sättet vi investerar så spelar det faktiskt inte så stor roll hur rapporterna ser ut. Vi skulle ändå inte hinna tillgodogöra oss informationen för att kunna agera på rätt sätt tillräckligt snabbt. 

Det slutar oftast med att vi köper mer istället om kursen dyker, och drar på smilbanden om den stiger. En kraftig kursuppgång kan tyckas trevlig, men för oss som köper långsiktigt utan avsikt att sälja på kursutveckling är det inte enbart goda nyheter eftersom det gör det dyrare att fortsätta handla pappret i fråga. Kanske lite svenskt? Inte bra om det regnar för mycket, inte bra om solen skiner för mycket. 

Hur hanterar ni rapporter?

2 kommentarer:

  1. Hinner inte läsa igenom alla rapporter utan nöjer mig med sammanfattningarna som bolagen oftast lägger ut i samband med sina telefon-, och webbkonferenser med investarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra kommentar! Alltid förnuftigt att på något sätt ha koll på det man äger oavsett hur man investerar.

      Det är väl en av de stora nackdelarna med att ha väldigt många innehav, mängden läsning som krävs för att full koll på samtliga. Brukar tänka att så länge utdelningen inte slopas så krävs sällan någon akut åtgärd. Inte optimalt, men då varje innehav är en så liten del i helheten får varje enskilt innehav ingen stor effekt.

      Radera