fredag 3 februari 2023

Morgonstund

Figur 1. Kapselmaskin

En vardagslyxig sak som vi unnar oss är kaffe på sängen, varje morgon. Vi har denna tingest på ett litet bord inom räckhåll från sängen och innan vi lägger oss fyller vi på med vatten. Så snart vi vaknar delar vi en kaffekapsel, utan att behöva kliva upp.

För att få två koppar med ungefär samma styrka kör vi enligt metoden stark-svag och mellan-mellan. Första koppen fylls till hälften, byter till den andra som fylls helt och sedan kompletteras resten i den första. Då får båda ungefär samma styrka. Muggen på bilden är rätt stor, en "full" kaffekopp motsvarar ungefär en halv sådan mugg. Vi får alltså ut en halv stor mugg var.

Ett paket kapslar med 16st kostar omkring 50:- om man tar sig lite tid att hitta erbjudanden, runt 60:- annars.  Om vi räknar högt på 60:-/16kapslar blir det 3,75:- (en kapsel) som sörplas i oss varje morgon. Det blir 1368:- på ett år.  Frågan är om det är värt det. Vi tycker denna lilla guldkant tillför såpass mycket trivsel att vi kostar på oss det. Någon fler med samma (o)vana?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar