torsdag 9 februari 2023

Fastpartner är ingen partner att hålla fast i

Dagens besvikelse var att Fastpartner sänkt sina utdelningar rejält. Vi har endast deras D-aktie som delar ut 4 gånger per år, och den sänkte från 1,25:- till 0,625:- per tillfälle. Reaktionerna lät inte vänta på sig och aktien dök drygt 16% idag. 


Figur 1. En aktie som inte håller måttet får veta hut

Vi väljer att behålla vårt innehav. Dels för att säljer vi nu blir det med förlust och förhoppningsvis kommer utdelningarna åter framöver. Vi räknar med att bolaget ändå agerat utefter ägarnas bästa intresse. Att behålla befintlig utdelning kanske inte varit hållbart. 

Apropå fastigheter. SBB har ju valt att avknoppa bostadsinnehaven till Neobo. För aktieägarna innebar det att man fick 1 aktie i Neobo för varje 10 SBB B. Vi gillar inte att bli påprackade aktier vi inte önskat och där man inte vet vad utdelningen kommer bli. Flera företag kör den här strategin och det gör oss ärligt talat på dåligt humör eftersom det sänker kursen och utdelningen i det man en gång investerade i. Utdelningsfavoriten IBM gav oss aktier i avknoppade Kyndryl, rent skräp som vi tack och lov sålde direkt. Samma visa med AT&T och WarnerBros, sänkt utdelning och delar ut aktier i ett bolag man inte köpt. Både Kyndryl och WarnerBros verkar återhämtat sig lite men det känns nästan som amen i kyrkan att det blir kursnedgång direkt när något sånt här görs. Det stör lugnet!

/WB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar